- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tortilla celozrnná průměr | 60 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 100 |
Okurka salátová | 30 |
Rajčata | 50 |
Salát římský | 10 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, čerstvé nebo sušené bylinky (bazalka, oregano, tymián)
Energetická hodnota celkem: 1287 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Kuřecí prso očistíme a nakrájíme na medailonky. Ochutíme bylinkami a malou špetkou soli a pepře a upečeme je v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem. Jogurtový dip si připravíme smícháním polotučného bílého jogurtu a nasekaných bylinek, můžeme ještě přidat kapku citronové šťávy, není třeba dip vůbec solit. Tortilly plníme masem, zeleninou a jogurtovým dipem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.